Tarım Römork Sanayi
Tarım römork sanayi modelleri traktöre takılabilen çeşitli yük kapasitelerine sahip tasarımlardır. Ağırlık hacimlerine O1,O2,O3,O4 gibi sınıflara ayrılırken modellerine tam ve yarı römork olarak çeşitlenirler. Yük taşımak için kullanılan bu modellerdeki tarım alanında kullanılan römork modelleri tam modeller olarak tanımlanabiliyor.
Tam modellerin en önemli özelliği ön aska sahip olmalıdır. Çekici araca yük bindirmeyen bu modeller ticari amaçlarla da kullanılabiliyor. Tarım alanında daha çok traktöre bağlanan römorklar farklı ebatlardaki kamyonetlerde de kullanılabiliyor. Kullanım alanlarına önemli bir çalışma verimi kazandıran tarım römorkları farklı kapasite seçenekleri ile sunuluyor. Tek ya da çift dingil olarak tercih edilebiliyor.
Tarım Römork Sanayi Modelleri
Tarım römork sanayi modelleri çok amaçlı olarak kullanılmakta ve uzun yıllar kullanıcılarına hizmet etmektedir. Bakım masrafları oldukça az olan bu modeller ek araç maliyetini ortadan kaldırır. Kullanıcılarına nakliyat sektöründe büyük kolaylık sağlar. Tek ya da çift dingil tarım römork modelleri kapasitelerine göre satışa sunulurlar. Tek dingil modellerde 1- 2,5- 3- 3,5- 10 tona kadar farklı kapasitelerde araçlar bulunur.
Çift tekerli olan bu modeller kullanım alanlarına göre oldukça verimlidir. Çift dingil modellerde ise taşıma kapasiteleri çok daha fazladır. Özellikle havuz kasa römork çeşitleri daha sanayi tipi kullanımlar için uygun tasarımlardır.
Tarım römork sanayi modelleri çok daha geniş yüklerin taşınması için kullanılan büyük tonajlı makinalardır. Traktör arkasında kullanılan araçlar çeşitli mahsuller ve hububat taşınmasında kullanılmaktadır. Yarı römork olarak kullanılan çeşitlerde bu alanda yer alabiliyor. Sanayi tipi tarım römork çeşitleri damperli, dönen damperli gibi ek donanımlarla daha verimli bir şekilde kullanılabiliyor. Bu modellerde kullanılan süspansiyon sistemleri torsiyon dingil olmaktadır. Bu sistemde yük miktarı arttıkça daha iyi bir yaylanma sağlanır. Bu da yükün taşınmasında sorunsuz bir kullanım elde edilir.
Bu sisteme sahip modellerin boş çekilmemesi önerilir. Boş taşınacak ise kum torbaları ile belirli bir ağırlık oluşturmak daha başarılı bir nakliye sağlar. En iyi kapasiteye sahip sanayi römorkları kullanım alanlarında daha verimli kullanımlar sağlar. Fren sistemi olarak ise hidrolik ve pnömatik sistemler tercih ediliyor.