Römork Nedir?
Römork nedir araştırmalarında motorsuz bir araç çeşidi olduğunu görebilirsiniz. Motorlu araçların arkasına bağlanır. Çoğunlukla yük taşır. Bazı alanlarda insan taşımak için kullanılan modelleri de bulunur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kullanımı oldukça yaygındır. Farklı ölçülerde, uzunluklarda ve genişliklerde Römork çeşitleri bulunur. Farklı araç türlerine de uygulanabilir. Kelime olarak Fransızcadan dilimize geçen römork kelimesi yerine ülkemizde treyler sözcüğü de kullanılmaktadır. Genel olarak araştırmalarda Römork ne demek karşılığı olarak treyler kullanılmasının sebebi daha çok tırlarda kullanılmasıdır. Maliyeti düşürmesinden dolayı taşımacılık sektöründe çokça kullanılır. Uygun fiyatlı taşımacılık için herkesin tercih edebileceği portatif bir araçtır.
Römork Çeşitleri Nelerdir?
Römork nedir kapsamında farklı çeşitleri içinde farklı tanımlar bulunur. Taşıdığı yükün tamamını ya da bir kısmını taşımasına göre çeşitler oluşmaktadır. Tam römork denilen modellerde araçlar yükün hepsini taşır. Bağlandığı araç sadece römorku çeker. Tarım ekipman römorkları bu kapsamda örnek olarak verilebilir. Yarı Römork römork çeşitleri arasında taşıdığı yükün bir kısmını motorlu taşıtın yüklendiği modeldir. Tır römorkları bu şekilde yarı römork modelidir. Hafif römork modelleri ise yük kapasitesi 750 kg’ı geçmeyen römork modelleridir. Merkezi dingilli römork modelleri ise kamyonet ve otomobil gibi küçük araçlarda kullanılan bir römork modeli olmaktadır. Bu modellerde yükün tamamına yakını römork tarafından taşınmaktadır. Bunların yanı sıra römorklar için yaygın olarak kullanılan torsiyonlu sistemde bulunur.
Römork Taşımacılığının Avantajları
Römork nedir başlığı altında pek çok avantaj ile karşılaşabilirsiniz. Aracınız ister küçük olsun ister büyük eke bir taşıma kapasitesi elde etmiş olursunuz. Bu araçlara mal yüklemek oldukça pratik olmakta ve kullanım ömrü oldukça uzun olmaktadır. Pek çok ürünün taşınması için römork taşımacılığı tercih edilebilir. Bakım maliyetlerinin düşük olması, kullanım aşamalarında ek bir maliyet oluşturmaması, saklama alanı dar olanlar içinde uygun bir araç olması gibi avantajları ile verimli kullanımlar oluştururlar. Motoru olmadığı için doğaya ekstra bir gaz salınımı bulunmaz. Boyutuna ve ölçüsüne göre römork fiyatları değişir. Kullanım alanlarına ve ihtiyaçlarınıza uygun seçimler yapılabilir.