ASKERİ RÖMORK AĞIRLIĞI NEDİR?
Askeri römork ağırlığı nedir araştırmalarında kullanım alanlarına göre farklı ebatlarda ve ölçülerde üretimler yapılmaktadır. Özellikle trafiğe çıkacak modeller yüklü ve yüksüz olarak uyulması gereken boyutları bulunur. Uyulması gereken bu boyutlar ile hem karayolu yapısına zarar vermeden hem de güven içerisinde seyahat imkanı elde edilebilir. Römorklarda azami uzunluk 12 metredir. Yarı römorklu askeri römork modelleri 16,5 metre olabilirken, römorklu otobüsler ise 18,75 metre olacaktır. Römorklu kamyonlarda da aynı uzunluk azami uzunluktur. İki römorklu katarlarda ise azami uzunluk 22 metredir. İki dingilli motorlu araçlarda ve römork modelleri karayollarına azami çıkış ağırlığı 18 ton olacaktır. Beş dingilli çok büyük ebatlı modellerde ise 40 tona kadar ağırlıklar ulaşabiliyor.
Askeri Römork Ağırlığı
Askeri römork ağırlığı nedir araştırmaları yapan kurumlar kullanım alanlarına göre farklı modellerle ve ölçüleri ile karşılaşabilirler. Römork genel olarak motorlu araçların arkasına takılır. Çekici araçlarda çeki demiri olmalıdır. Bu demirde araç ruhsatında yer almalıdır. Askeri araçlarda genel olarak bu demir bulunur. Pek çok alanda askeri römork modelleri kullanılır. Yük ya da asker sevkiyatlarında kullanılan bu modellerde ağırlık ve ölçüler özel üretimlerde taleplere de göre de belirlenebiliyor. Römorklar ağırlıklarına ve kullanım amaçlarına göre sınıflandırılmaktadır. Askeri alanlarda kullanılan modeller tam römork modelleri olmaktadır. Bu modellerde ön ask bulunur. Çekici araca yük bindirmez.
Askeri römork ağırlığı nedir araştırmalarınızda modellerin kullanım amacına göre değişen yük kapasiteleri karşınıza çıkar. Asker sevkiyatları gibi durumlarda üstten demirli, 750 kg’dan az yük kapasitesine sahip modeller kullanılabildiği gibi üzeri kapalı römork çeşitleri askeri ekipman sevkiyatlarında kullanılabiliyor. 750 kg’ı geçmeyen yük kapasitelerine sahip modeller ticari alanlarda kullanılsa da ruhsata işlenmesi gerekmez. B sınıfı ehliyeti olan her şoför tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Askeri kullanım alanlarında karavan tarzı römorklar da bulunuyor. Bunlar askeri alanda operasyonlarda kullanılan tasarımlar arasında yer alır. Ebatlarına göre yük taşıma kapasiteleri belirlenir. Havalı fren sistemi kullanılan bu modellerde nato tipi elektrik tesisatı kullanılır. Bu da askeri kurumlara uygunluk içermesi nedeni ile talep edilir.